Επιβάτες ενός μυστήριου τρένου, οι Έλληνες Dustbowl φτάνουν μέχρι την Αμερική των 50s. «Δεν είμαστε αναβιωτές ή country gentlemen» λένε.
Μοιάζουν σα να βγήκαν από το Οh brother where are Thou? των αδελφών Κοέν, μια περιπλανώμενη μπάντα που μέσα στις ταλαιπωρημένες βαλίτσες της κουβαλάει τραγούδια για lonesome guys που ψάχνουν για μπελάδες και οι μπελάδες τους βρίσκουν, κι ακούγονται έτσι ακριβώς στα κλαμπ της Αθήνας όπου παίζουν, ντυμένοι στην τρίχα, όπως Hank Williams και Carl Perkins, με το προχωρημένο vintage σικ τους.
«Μας αρέσει να έχουμε ένα αισθητικό στίγμα στη σκηνή και όχι μόνο, είμαστε οι Freight Train Ramblers και αυτό έχει μια κάποια αξία για όλους, για εμάς και για τον κόσμο που έρχεται . Μια εμφάνιση των Dustbowl θέλουμε να έχει να πει κάτι ,από το πόστερ μέχρι τα colonel ties (τις μικρές χαρακτηριστικές γουέστερν ‘γραβατούλες’ βλέπε κάουμπόις και τζέντλεμεν) ,λέει ο Τelecaster Nick στην κιθάρα και σε ρόλο κεντρικό στην περιπέτεια της ροκενρόλ σκηνής του τόπου.
«Γνώρισα τον Νick σε μια συναυλία στο Αν Κλαμπ, της τότε μπάντας του και των δικών μου Surfin Ded…θαύμαζα το παίξιμό του, μιλήσαμε και έσκασε η ιδέα για τη δημιουργία μιας ‘περίεργης’ country μπάντας. Μετά γνώρισα τον DD (Dynamite) στο Νίκο” λέει ο Shoeshine Boy, που σηκώνει σκόνη από τα ντραμς. «Εγώ θυμάμαι πως γυρνούσα από Θεσσαλονίκη με το Νικ μετά το White Boppin’ Tower R’n’R φεστιβάλ …ακούγαμε Τζόνι Κας και κανονίσαμε να βρεθούμε πάλι. Με σύστησε στους άλλους. Μας έλειπε ένας μπασίστας, δεν τον βρήκαμε ποτέ. Αντίθετα βρήκαμε μπασίστρια, τη Lydia.” λέει οBig George, που τραγουδάει, αλλά αυτό δεν λέει τίποτε αν δεν τον δεις στη σκηνή.
Λύντια:«Γνώρισα τον Τζορτζ σε μια έκθεση παλιών αμερικάνικων αμαξιών την άνοιξη του 2006. Η έκπληξη ήταν όταν μου είπε ότι είναι με μια παρέα που παίζουν Τζόνι Κας και Χανκ Γουίλιαμς και ψάχνουν μπασίστα… πολύ καλό για να είναι αληθινό.»«Είχα δει μια αφίσα των Dustbowl και έτσι πήγα να τους δω, στο Αfter Dark και ενθουσιάστηκα με το πώς έπαιζαν και με το ότι είχαν επικεντρωθεί σε μια μουσική που εκτός του ότι λατρεύω, θεωρούσα ότι δεν είχε αντίκρισμα στην Ελλάδα. Μετά που απόκτησα κάποια εμπειρία με το pedal steel ήρθα σε επαφή με τον Νικ και να’ μαι κι εγώ στο τρένο!’”,λέει ο «επιβάτης» John Hardy
«Μου φαίνεται πως πάντα υπήρχε μια underground cult στην Ελλάδα. Σκηνή; Όχι με την έννοια ενός είδους- και δεν είναι κακό αυτό για μια σχετικά μικρή ροκ πληθυσμιακή κοινότητα. Υπάρχουν καλές μπάντες. Όσον αφορά τον όρο alt country/ Αmericana, τον αποδεχόμαστε αν βοηθάει να διαχωριστούμε από αυτό το ελεεινό και συντηρητικό πλέγμα που ονομάζεται κάντρι σήμερα».
Βig George : Wanted Man- Johnny Cash
Telecaster Nick : Broke Down Engine- Blind Willie Mc Tell
DD Dynamite : On the Bright Side –Hugo Race & True Spirit
Lydia : Hayride –Ronnie Hawkins
The Shoeshine Boy : Prison Bound –Social Destorrtion
John Hardy: Two Timin’ Mama –Hank Penny