Ακούς αυτό :
Είκοσι ένα χρόνια – αρ. 21 – δισκάδικο ανεξάρτητο και ωραίο και label δισκογραφικό και διανομή στην πορεία – φουλ πακέτο. Στηρίζει, ποτίζει, διαδίδει, παίζει δυνατά underground rock, λα κρεμ ντε λα κρεμ, από παντού. Και συνεχίζει. Η Sound Effect Records, στα Εξάρχεια.
Τι κάνεις;
Σηκώνεσαι όρθιος, αν δεν στέκεσαι ήδη και χειροκροτείς. Επίμονα και δυνατά. Respect τα μάλα. Και υπόκλιση (προαιρετική …δικά μας παιδιά, δεν το παρεξηγούν). Θαυμάζεις πραγματικά που μέσα σε αυτά τα χρόνια του κατακλυσμού, της κοσμοχαλασιάς, της απαξίωσης του Πολιτισμού, χτίζουν αντί να γκρεμίζουν. Με όχημα τη μουσική, την ελευθερία, την έκφραση, την επικοινωνία. Την αντίσταση στη μίζερη, αντιδημοκρατική εποχή. Το λες ροκ.
Τι κάνεις part 2:
Το γιορτάζεις. 21 χρόνια είπαμε. Λίγα δεν είναι. Ναι το γιορτάζεις. Με διήμερο Live Festival στο Gagarin. Σε συνεργασία με τη Laika Productions .
Μπαίνω στο φεστιβαλικό ψητό:
Σάββατο 18
BLML, η παρέα Γιώργου Καρανικόλα (Last Drive ) ντραμς Panos Togias, μπάσο/φωνή Nick Ketz , κιθάρα φωνή Yiorgos Zach, οι Blackmail με Maze και λοιπά αγαπημένα θέματα live – ίσως και καινούργια (λες;-γιατί όχι?)
Steams, το δίχως άλλο και εγγύηση για απογειωμένες, fuzzy, steady heavy στιγμές. Θα παίξουν και το Horror να δεις.
Από το Βερολίνο έρχονται οι Glen και οι King Isxan από το Τελ Αβίβ πάνω σε χαλιά ψυχεδέλειας και ροκ αστρονομίας. Και οι Αθηναίοι επίσης Lokruz που εμπνέονται από τα 60ς και τα 70ς σε heavy-psych sound και ιταλικά soundtracks της ίδιας εποχής if you know what I mean.
Κυριακή 19
Πάμε σκληρά κι αγέρωχα και φορέστε τα καλά σας για υποδοχή Automaton και Lotus Emperor. Automaton -σκοτεινή ψυχεδέλεια και post metal ίσως το πεις και ο μυθικός μεταλλικός γίγαντας της Κρήτης στο πλευρό τους. Και ο Αυτοκράτορας του Λοτού (Lotus Emperor) μάξιμουμ ψυχεδέλεια σε ‘χαμένες λεωφόρους’.
Εκεί μαζί και οι Gagulta από τα δυνατά χαρτιά της σκηνής. Και οι πρωτοεμφανιζόμενοι – Bastard Sword του Αχιλλέα Χαρμπίλα (2 by bukowski) και Widow Pit. Όλοι στο ίδιο Sounds Effect πάρτι.
A, μην ξεχάσω:
Οι φήμες που μιλάνε για merchandise εκλεκτό, είναι αληθινές. Και από μπάντες και από Sound Effects. Να το φοράς περήφανα, να το έχεις στη συλλογή σου. Instagram-able πράγματα.
Παίζει (ή έπαιξε και αυτό):
Ένα συλλεκτικό flexi-disc 7 ιντσών με μια αποκλειστική ηχογράφηση, το “Side Effects Theme”. Πώς ; Ναι- από την μυστηριώδη Sound Unit #6. Αν είσαι ένα από τα 200 πρώτα εισιτήρια, το παίρνεις. Λίγες μέρες μετά το Φεστιβάλ, από την Sound Effect στα Εξάρχεια. Με το απόκομμα του εισιτηρίου.
Α και τι μου θύμισες !
Τα flex-άκια που μαζεύαμε από τα περιοδικά. Που τα έβρισκες μέσα στις σελίδες.
Και επειδή το νέο κοινό, μπορεί και να μην έχει υπόψη του αυτή την χαριτωμένη φλούδα μουσικής – η Sound Effect εξηγεί με το νι και με το σίγμα, τι εστί flexi-disc:
ένας δίσκος από λεπτό φύλλο βινυλίου, σχεδιασμένο για να παίζει σε κανονικό πικάπ. Λόγω του απειροελάχιστου βάρους του, καλό θα ήταν να παίζεται είτε τοποθετώντας ένα νόμισμα στο σημείο της «ετικέτας» είτε τοποθετώντας το flexi-disc πάνω σε ένα συνηθισμένο δίσκο βινυλίου!
Τα flexi-disc παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1962 και χρησιμοποιήθηκαν μαζικά στη δεκαετία του ’60 για την κυκλοφορία διαφημιστικών δίσκων, από τους Beatles μέχρι το Mad και το National Geographic, ενώ αργότερα, στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, για την κυκλοφορία κομματιών μέσα από έντυπα, κυρίως underground fanzines. Ακόμη και πολύ πρόσφατα, συλλεκτικά flexi-discs έχουν κυκλοφορήσει ο Jack White, οι Foo Fighters και άλλοι. Τα flexi-disc αξιοποιήθηκαν επίσης ιδιαίτερα στις δεκαετίες του ’60 και ’70 στη Σοβιετική Ένωση.